5 tips voor zomerkledij in de bouw

23/05/2022

Wanneer de temperaturen buiten de verlofweken een hoogtepunt bereiken is werken in zware omstandigheden zoals de bouwsector niet altijd evident. Wij geven enkele tips om ervoor te zorgen dat onze vakmannen ook in de zomer hun werk op comfortabele wijze kunnen uitvoeren.

Denk aan het materiaal

 

Lichte, ventilerende materialen kunnen verkoeling bieden. Je gaat zo niet alleen zweet en zweetgeur tegen, maar het 37,5® materiaal van Snickers zit ook nog eens heel comfortabel. Daarnaast beschermt de stof ook uitstekend tegen UV-stralen.

 

Het unieke aspect van de 37,5®  technologie van Snickers is dat ze vocht opneemt, waardoor het zweet dus letterlijk geabsorbeerd wordt door de kledij en jij droog blijft. Bij het wassen wordt het vocht en de geur er vervolgens weer uitgehaald. De unieke particles in de kledij zorgen er ook voor dat je temperatuur gestabiliseerd wordt naar een comfortabele 37,5°. Het helpt je dus af te koelen wanneer je te warm hebt.

 

De 37,5® technologie kan je vinden in deze zomer musthaves:

Snickers 37.5® Short Sleeve Polo Shirt
Snickers 37.5® Short Sleeve T-shirt
Snickers 37.5® Low Socks
 

bouw-zomer

De lengte is belangrijk

 

Soms is de lengte niet belangrijk, maar geloof ons, wanneer de temperaturen boven de 25°C gaan doet de lengte er wel degelijk toe! Wie een korte broek kan en mag dragen, kan beamen hoe luchtig en verfrissend een bloot stukje been kan zijn. De korte broeken van Snickers hebben nog steeds heel wat zakken, dus je hoeft niet meteen toegevingen te doen. Voor wie vaak op z’n knieën zit is een driekwart broek natuurlijk een betere optie. De blote enkels houden het luchtig, terwijl de lengte ervoor zorgt dat je natuurlijk je kniebescherming nog kwijt kan.

 

Is het in jouw sector om veiligheidsredenen verboden om een kortere broek aan te doen? Kies dan een zo dun mogelijke lange broek die voldoende beschermt

 

Probeer bijvoorbeeld eens deze:

Snickers LiteWork, 37.5® Work Shorts Holster Pockets

Snickers Stretch Pirates Holster Pockets

Snickers LiteWork, 37.5® Work Trousers Holster Pockets

De juiste schoen kan wonderen doen

 

Een veiligheidsschoen hoeft niet altijd warm en log te zijn. Kies eens voor een lichte, comfortabele veiligheidsschoen/sneaker zoals de Solid Gear Ocean. De speciaal technologie voor de zolen alsook de metaalvrije neusbescherming zorgen voor een heel soepel, maar veilig product. De veiligheid en zekerheid van een veiligheidsschoen in het gemak en de lichtheid van een sneaker dus.

 

Vaak vergeten, maar niet te onderschatten zijn de sokken. Hier kan je kiezen voor een korter exemplaar (want ja, lengte is belangrijk), maar ook de stof is belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor bamboe, want dat ventileert goed en heeft een antibacteriële werking. Ook de korte sokken van Snickers met de welbekende 37,5® technologie kan verkoelen.

 

Niet te missen dus:

Solid Gear Ocean

Snickers 37.5® Low Socks

 

Hou het hoofd koel

 

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: draag een pet! Een langdurige blootstelling aan de zon kan soms niet zo goed uitdraaien. Wanneer je je hoofd dus (op een stijlvolle manier) bedekt, geef je een zonnesteek alvast geen kans. Work hard, stay safe!

 

Draag hem met trots:

MB 6 Panel Elastic Fit Mesh Cap

Dé Marcel

 

We hebben hem nog niet besproken, maar eigenlijk is hij niet te missen in de zomerkast van elke bouwvakker: de marcel! Het toonbeeld van kracht, vakmanschap en hard werk. En zelfs als je hem niet aan hebt, is hij er nog…

De standaard bouwvakker heeft hem natuurlijk in het wit, maar ondertussen zijn er ook wat moderne alternatieven zoals zwart, navy of in de kleuren van je bedrijf natuurlijk.

 

De all-time classic van de bouw:

Sol's Justin Heren top

Snickers Tank top

Nog vragen over buitenwerken in de zomer of advies nodig om jezelf of je werknemers ook in de zomer te laten stralen met werkkledij? In onze winkels kan je alvast alle bovenstaande producten vinden, passen én meenemen.

Wij kunnen alle werkkledij voor de zomer natuurlijk ook personaliseren (zélfs de marcellekes). Het dragen van minder kledij in de zomer, hoeft er dus niet voor te zorgen dat je bedrijf minder zichtbaar is.