7 onmisbare kledingstukken voor iedereen in de bouwsector

14/03/2022

Wanneer je werkzaam bent in de bouw heb je nood aan kwalitatieve werkkleding. Het zal niet alleen je werk makkelijker maken, maar wanneer je voor elke weersomstandigheden de juiste kledij kan aandoen zal je terug vol zin aan de slag gaan (ook op die druilerige regendag!).

1 Basic T-shirt of stijlvolle polo

De tijd dat een bouwarbeider er niet stijlvol kon uitzien is voorbij. Nu kan een werkpolo bij elk beroep, maar ook een kwalitatief T-shirt is geen overbodige luxe. Je kan zelfs kiezen voor T-Shirts die in de droogkast mogen op 60°(!), dat is extra handig.

Wil je je bedrijf helemaal in de kijker zetten? Dan kan je ervoor kiezen om de kledij te bedrukken met het logo, helemaal mee met de kleuren van het bedrijf.

 

2 Werkbroek

Na verloop van tijd zie je door het werkbroekenbos de bomen niet meer. Het is dan ook zo dat er voor elke stiel een beter passende broek is. De ene heeft vooral nood aan een flexibele strech stof, terwijl de andere vol kiest voor duurzaamheid en flexibiliteit met afneembare zakken. Wanneer je bij R-Dreams binnen wandelt vertel je gewoon aan onze verkopers wat jouw stiel precies is en dan stellen wij jou de perfecte broek voor!

 

Wist je dat je ook werkbroeken kan personaliseren met een logo’tje boven de zak of op de heup?

7-kledingstukken-bouw-broeken

3 Onderkledij

Wie nooit in de winter buiten werkt, onderschat vaak het nut van onderkledij. Maar de onderste laag is weldegelijk de belangrijkste. Wanneer je kiest voor de juiste stof afhankelijk van de weersomstandigheden, zal deze je huid droog kunnen houden en ervoor zorgen dat je warm blijft zonder in het zweet te ‘baden’.

 

4 Schoenen

Het hardstwerkende deel van menig vakman zijn z’n voeten. Een kwalitatieve werschoen is dan ook heel belangrijk en kan heel wat nattigheid voorkomen. In de bouwsector hebben schoenen een S3-normering nodig. Gelukkig hebben we binnen deze categorie ook heel wat modellen op stock.

 

5 Sweater of hoodie

Of het nu is om als extra laag onder je jas te dragen of eerder als buitenste laag op de zonnige dagen in het voorjaar, een sweater (zonder kap) of hoodie (met kap) is een echte musthave. Hij kan tegen een stootje en is dus geschikt voor vuil en zwaar werk. Kies je voor een model uit 100% katoen? Dan kan je hem zelfs op 60° wassen én in de droogkast steken.

 

Al onze druktechnieken worden zo aan de kledij aangepast dat ze de wasvoorschriften van de kledij zeker kunnen overleven.

6 Softshell

Een softshell jas is een echte alrounder. Hij heeft een zachte verwarmende binnenkant en kan aan de buitenkant veel functies bekleden: ademend, winddicht, waterafstotend,…

Als het koud is kan je de softshell dragen als middelste laag, onder je jas. Wanneer het warmer wordt draag je hem als toplaag over een T-Shirt. Kortom: een veelzeidige topper voor elk seizoenç

 

7 Jas

De jas is eigenlijk de laatste lag  die over alle andere lagen gedragen kan worden. Hij houd je warm en bied je bescherming. Voor werk in barre omstandigheden kies je voor een wind- of waterdichte jas. Voor zonnige dagen kan je eventueel kiezen voor een bodywarmer.

 

Deze 7 kledingstukken zijn volgens ons dus absoluut onminsbaar voor elke bouwarbeider. Kom je nog één van de 7 te kort of wil je graag je team in een nieuwe kwalitatieve outfit steken?

Kom dan zeker eens langs in onze winkels