Bestelling ontvangen… en nu? Wassen!

02/04/2024

Jouw gepersonaliseerde kledij ontvangen? Dan heb je gegarandeerd ook een waskaart ontvangen! Wassen lijkt een simpele opgave, maar het is belangrijk dat de richtlijnen juist gevolgd worden. Het zorgt ervoor dat jouw kledij er langer mooi & kwalitatief zal blijven uitzien. Want wist je dat jouw gepersonaliseerde kledij een deel zijn van jouw visitekaartje van je bedrijf? 

Koud wassen voor eerste gebruik

We voelen je enthousiasme om direct je nieuwe werkoutfit aan te trekken, maar dat is pas stap 2… Het is belangrijk dat je eerst je kledij koud wast! Bij koud wassen gaat de kledij voor de eerste keer op een lage temperatuur (<30°) in de wasmachine. Deze koude voorwas voorkomt krimpen. Het zorgt er eveneens voor dat je na de volgende wasbeurt niet met water in de kelder staat. ;) 

 

Altijd binnenste buiten wassen

Belangrijk is om de kledij niet alleen de eerste keer, maar ook alle volgende keren voor het wassen binnenste buiten te draaien. Op die manier blijft de personalisatie natuurlijk zo lang mogelijk in goede staat, maar het zal er ook voor zorgen dat de stof aan de zichtbare zijde minder snel zal gaan pluizen.

 

Liever geen wasverzachter

We begrijpen dat je het liefst in je heerlijk zachte sweater kruipt terwijl er ook nog eens een heerlijk geurtje aan zit. Maar in de realiteit doe je er goed aan om helemaal geen wasverzachter te gebruiken. De chemische samenstelling van de wasverzachter kan namelijk de gepersonaliseerde bedrukking gaan beschadigen en dat willen we natuurlijk vermijden!

sarah-brown-oa7pqZmmhuA-unsplash

Kledij met een rits, drukknop of klittebandsluiting?

Bij het wassen van een sweater, jas, softshell … met rits raden we aan om altijd de rits te sluiten. Op deze manier ga je beschadiging van de rits tegen! Mocht je de rits openlaten, kan deze vast komen te zitten in de trommel. Dit geld ook voor drukknopen & klittebandsluitingen. 

 

Droogkast: vriend of vijand?

Niets fijner dan je vers gewassen sweater aandoen wanneer hij net uit de droogkast komt en zelfs nog een beetje warm & lekker zacht is. Maar helaas, de meeste basics kunnen dan gaan krimpen of verkleuren. Wil je jouw kledij in de droogkast kunnen steken? Dan hebben we wel een oplossing voor jou. Vraag in de winkel gerust naar onze speciale workwear collectie, die is al voorgekrompen en kan dus zonder zorgen de droogkast in!

 

En wat met strijken?

Strijken? Natuurlijk! Maar let wel op dat je niet op de bedrukking strijkt. Door de hitte van het strijkijzer kan de bedrukking gaan verkleuren of zelfs verbranden. Probeer altijd rond de bedrukking te strijken of strijk de textiel binnenstebuiten. Eventueel kan je ook een keukenhanddoek op de bedrukking leggen, zo blijft die beschermd. Voor geborduurde kledij vormt het strijkijzer uiteraard geen gevaar.

Meer tips over het onderhoud van je kledij? Vraag ernaar in onze winkels!