rdreams-logo-horizontaal_Tekengebied 1

      

Bestelling ontvangen… en nu? Wassen!

21/07/2022

Bij elke bestelling die bij ons opgehaald wordt, krijgt elke klant een waskaart. Wassen lijkt een simpele opgave, maar het is belangrijk dat de richtlijnen juist gevolgd worden. Dat zal ervoor zorgen dat de kledij er langer mooi en kwalitatief zal blijven uitzien.

Koud wassen voor eerste gebruik

 

Het eerste wat je met de pas afgehaalde kledij moet doen is koud wassen. Bij koud wassen gaat de kledij voor de eerste keer op een lage temperatuur (<30°C) in de wasmachine. Deze koude voorwas gaat het krimpen voorkomen en zorgt ervoor dat je na de volgende wasbeurt niet met water in de kleder staat.

 

Altijd binnenste buiten wassen

 

Belangrijk is om de kledij niet alleen de eerste keer, maar ook alle volgende keren voor het wassen binnenste buiten te draaien. Op die manier blijft de personalisatie natuurlijk zo lang mogelijk in goede staat, maar het zal er ook voor zorgen dat de stof aan de zichtbare zijde minder snel zal gaan pluizen.

 

Liever geen wasverzachter

 

We begrijpen dat je het liefst in je heerlijk zachte sweater kruipt terwijl er ook nog eens een heerlijk geurtje aan zit. Maar in de realiteit doe je er goed aan om helemaal geen wasverzachter te gebruiken. De chemische samenstelling van de wasverzachter kan namelijk de gepersonaliseerde bedrukking gaan beschadigen en dat willen we natuurlijk vermijden!

close-up-clothes-drying-line

Droogkast, vriend of vijand?

 

Niets fijner dan je vers gewassen sweater aandoen wanneer hij net uit de droogkast komt en zelfs nog een beetje warm en lekker zacht is. Maar helaas, de meeste basics kunnen dan gaan krimpen of verkleuren. Wil je per sé je kledij in de droogkast kunnen steken? Dan hebben we wel een oplossing voor jou. Vraag in de winkel gerust naar onze speciale workwear collectie, die is al voorgekrompen en kan dus zonder zorgen de droogkast in!

 

Nauwkeurig strijken

 

Strijken? Natuurlijk! Maar let wel op dat je niet op de bedrukking strijkt. Door de hitte van het strijkijzer kan de bedrukking gaan verkleuren of zelfs verbranden. Probeer altijd rond de bedrukking te strijken of strijk de textiel binnenstebuiten. Eventueel kan je ook een keukenhanddoek op de bedrukking leggen, zo blijft die beschermd. Voor borduring vormt het strijkijzer uiteraard geen gevaar.

Meer tips over het onderhoud van je kledij? Vraag ernaar in onze winkels!