Hoe de winkel in Oostende gaandeweg een succes werd

20/04/2022

Op 26 april 2021 gingen voor het eerst de deuren van onze winkel in Oostende open. Het werden spannende tijden, want zou zo’n tweede filiaal op 20 km van onze hoofdzetel het wel goed gaan doen? Julie was er vanaf de eerste dag bij en gaf er alles voor om van de winkel in Oostende een succes te maken. Een interview met Julie:

Julie, een winkel in Oostende, dat voelt als thuiskomen voor jou toch?

 

Ja, ik ben zelf geboren in Oostende, dus het voelt wel echt als thuiskomen. Ik heb hier nog heel wat familie in de omgeving en ik heb hier zelf ook 19 jaar gewoond, dus ik ken de streek als mijn broekzak. En ik woon ook nog altijd in de buurt! Ik hou van Oostende omdat je er enerzijds het gevoel kan krijgen van een grote stad, maar anderzijds is het ook veel kleinschaliger dan een echte grootstad en dat spreekt me aan. Je kan er heel veel mensen kennen, maar toch ook veel nieuwe mensen leren kennen.

 

In het begin zag de winkel er heel anders uit. Wat heb jij zoal gedaan om er in die korte tijd een volledig ander gevoel aan te geven?

 

We zijn eigenlijk echt begonnen met een basiscollectie en gaandeweg hebben we vooral veel nieuwe producten aan onze collectie toegevoegd en uitgebreid. We zorgden voor mooie nieuwe rekken om onze kledij beter te presenteren en afgelopen zomer heb ik boven zelf een afdeling voor onze horecaklanten mogen inrichten. Sinds begin dit jaar staat de verkoopbalie ook letterlijk in het midden van de winkel, dat is fijn werken. Ik kan de klanten meteen in de winkel te woord staan, een offerte opmaken, etc.

oostende1

Veel mensen zien jou als hét uithangsbord van de winkel in Oostende. Jij bent hier echt de leading lady, hoe vind je dat?

 

Dat schept een leuke sfeer! Klanten zeggen vaak ‘Ik ga naar Julie’, ze kennen mij en ze kunnen hier echt een beetje thuiskomen. Iedereen is hier ook altijd welkom. Het is niet dat ze alleen maar mogen binnen komen om een nieuwe bestelling te plaatsen (al is dat natuurlijk wel altijd leuk), ze mogen ook gerust eens gewoon een koffietje komen drinken.

 

Jij specialiseert je vooral in werkkledij voor bouw en techniek toch? Vanwaar die interesse?

 

Ik hou van de praktische kant aan werkkledij. Voor elke job kan ik specifieke werkkledij aanraden die past bij de werkomstandigheden. Het geeft me voldoening om onze klanten met specifieke noden te kunnen adviseren.

Wat vind je nu het leukst aan de winkel in Oostende en wat ga je straks missen als je binnenkort als teamcoach onze winkels supervised?

 

Het leukste aan de winkel vind ik het contact en de babbels met onze klanten. Onze klanten in Oostende zijn echt toffe, sociale en interessante mensen. Wat ik echt wel ga missen is de voldoening die je krijgt van een klant doorheen de volledige rit te adviseren tot hij uiteindelijk een compete outfit heeft gekozen mèt gepersonaliseerd logo, die daarbij nog eens helemaal past bij zijn noden en wensen.

 

En tot slot... Vrijdag 29 april is er een feestje om het eenjarig bestaan te vieren? Wie mag er langskomen en wat mogen ze verwachten?

 

Al onze klanten mogen natuurlijk langskomen, maar ook nieuwe klanten zijn welkom. Elke klant krijgt een supermooie korting, een bruikbaar geschenk, er zijn cupcakes en drank en ik zal er ook zijn natuurlijk! Spring gerust binnen, we verwelkomen jullie tot 18u30.

Nog een vrij momentje op vrijdag 29 april? Kom dan gerust langs om met leuke kortingen, eten en een handig geschenkje onze verjaardag te vieren.