Waarom moet ik mijn logo in vectoren aanleveren?

12/02/2024

Hoor je het donderen in Keulen wanneer iemand van onze winkels vraagt om je logo in vectoren aan te leveren? In deze blog leggen we uit wat een vectorbestand is. Daarnaast tonen we aan waarom dit zo cruciaal is in het drukproces van jouw gepersonaliseerde kledij.

Wat is een vectorbestand?

Een vectorbestand is de tegenhanger van een rasterafbeelding. Het bestand is opgebouwd uit lijnen (vectoren) in plaats van pixels (kleine vierkantjes). Dit maakt het mogelijk om jouw logo eindeloos te verkleinen of te vergroten zonder in te boeten op kwaliteit.

 

Hoe herken ik een vectorbestand?

Een vectorbestand kan je initieel herkennen aan de extensie van de naam. Bestanden die eindigen op .ai, .svg of .eps zijn vectorbestanden. Verschillende .pdf-bestanden vallen hier ook onder.

 

Doe de test!

Wil je zelf controleren of een .pdf-bestand een vectorbestand is? Open jouw pdf en zoom even in. Zie je kleine vierkantjes (pixels)? Dan is het geen vectorbestand. Behoudt jouw logo zijn kwaliteit dan kan je ervan uitgaan dat het een vectorbestand is.

De kwaliteit behoudt bij inzoomen (1)

Heeft jouw logo de extensie .png, .jpg, .psd … dan valt het onder rasterafbeeldingen. We raden aan om je grafisch ontwerper te vragen om het vectorbestand aan te leveren. Heb je geen vectorbestand ter beschikking? In het volgend puntje vertellen we hoe wij jou hierbij verder kunnen helpen!

 

Ik heb mijn logo niet in een vectorbestand wat nu?

Geen paniek! Wij kunnen nog steeds jouw kledij bedrukken/borduren. Voor een kleine meerprijs tekenen wij jouw logo over. Hierbij ontvang je ook jouw bestanden in .ai en .pdf zodat je deze voortaan altijd ter beschikking hebt.

 

Waarom is het zo cruciaal dat ik mijn logo in vectoren aanlever?

Bij R-Dreams staat kwaliteit en precisie voorop. Daarom is het van fundamenteel belang dat jouw logo zijn kwaliteit behoudt wanneer we het gaan schalen in functie van jouw gepersonaliseerde kledij. Dit is enkel mogelijk bij vectorbestanden. Mochten we een rasterafbeelding gebruiken zou er een kans bestaan dat jouw logo gepixelt op de kledij staat. Zeg nu zelf, erg professioneel oogt dit niet?

 

Jouw kledij bouwt mee aan de visuele impact van jouw bedrijf. Dus een vectorbestand is de sleutel tot een professionele weergave van jouw bedrijf op kledij!

Krijg je geen genoeg van deze tips & tricks? Lees onze andere blogberichten én verdiep je in de wondere wereld van werktextiel & personalisatie!